Zdravá snídaně 3x jinak
Snídaně je nejdůležitější jídlo dne a měla by tvořit 20 až 25 % denního přísunu energie. Má zásadní vliv na lidské zdraví, protože umožňuje nastartování organismu a dodá mu energii pro jeho celodenní fungování. Kvalitní snídaně dokáže povzbudit metabolismus během dne, přičemž je důležité po ránu doplnit hlavně komplexní sacharidy a kvalitní bílkoviny. Po celonočním hladovění jsou vyprázdněny zásoby glykogenu, takže tělo je ihned po probuzení připraveno na příjem energie. A tady jsou tři tipy na snídaně, s kterými bude začátek vašeho dne dokonalý.
Věděli jste, že konzumování snídaně zmenšuje šanci na obezitu?
Chia puding s malinovým pyré
Co budete potřebovat:
- 4 pl chia semínek
- 250 ml mléka nebo rostlinného nápoje (sójové, mandlové...)
- 1 pl datlového sirupu
- 200 g ze SALVEST Family BIO Maliny (450 g)
- jahody a banán na ozdobení
Jak na to?
Chia semínka nasypeme do misky, přidáme rostlinný nápoj, podle chuti osladíme datlovým sirupem a promícháme. Uložíme do lednice a necháme přes noc odstát. Ráno zalijeme malinovým pyré a dochutíme čerstvým ovocem.
Mango smoothie bowl
Co budete potřebovat:
- 3 pl ovesných vloček
- 1 pl chia semínek
- 1 pl konopných semínek
- 200 g ze SALVEST Family BIO Mango 100% (450 g)
- čerstvé ovoce, strouhaný kokos a pekanové ořechy nebo čokoládu na ozdobení
Jak na to?
V mixéru rozmixujeme mangové pyré, vločky, chia semínka a konopná semínka dohladka. Vlijeme do misky a dozdobíme ovocem, kokosem, pekanovými ořechy nebo kvalitní hořkou čokoládou.
"Overnight" kaše
Co budete potřebovat
- 1x SALVEST Smushie BIO Ovocné smoothie s červenou řepou, malinami a konopnými semínky (170 g)
- 5 pl nemletých ovesných vloček
- 200 ml mandlového nápoje
- 1 jablko
- 1 pl chia semínek
- 1 pl medu
- banán
- hořkou čokoládu
- lískové oříšky
Jak na to?
Večer vločky a chia zalijeme mandlovým nápojem, zamícháme, přidáme najemno nastrouhané jablko a med a opět promícháme. Ráno zalejeme Smushie a dovršíme banánem, hořkou čokoládou a ořechy. Krásné dobré ráno a dobrou chuť!
Přejeme dobrou chuť!
Autor: Lenka Palenčárová alias @lilchef_lenka